YOUR STORY, YOUR FOOTPRINT

#daretochange

Vrijeme je za promjene: svaki korak je važan!

THE CLEAN CLASSICS naziv je za kolekciju ekoloških predmeta koji se uglavnom sastoje od otpadnih materijala (70%). Siluete su ukrašene zanimljivim natpisom: THIS SHOE ALONE WILL NOT SAVE THE PLANET.

Neke od naših omiljenih silueta doživjele su ekološki prihvatljivu preobrazbu – izrađene su od 70% otpadnih materijala.”The Clean Classics” je kolekcija koja pozornost usmjerava na problem kojeg trenutno vidimo u cijelom svijetu. Previše otpadnih materijala, plastike i ostalih nepotrebnih tvari.

Siluete okupljene u kolekciji pod nazivom “The Clean Classics” jednostavnog su dizajna i čistih linija. Ukrašene su detaljima poput natpisa THIS SHOE ALONE WILL NOT SAVE THE PLANET na bočnoj strani tenisice.

Na jeziku je vidljiv “The Clean Classics” natpis zajedno sa logom, posebno dizajniranim za ovu ekološki prihvatljivu kolekciju.

Tenisice su izrađene od veganske kože i otpadnih materijala. Redizajnirano je i kožno gornjište, ali i potplat koji je sada izrađen od reciklirane gume. Izgled ove siluete upotpunjuju ulošci izrađeni od pluta.

adidas je u pravu kada kaže da ova tenisica neće sama spasiti planet od globalnog zagrijavanja, ali će zasigurno imati manje štetan utjecaj na okoliš. Nosi “The Clean Classics” modele, sudjeluj u očuvanju okoliša, osjećaj se dobro i izgledaj sjajno! It’s a win win!

adidas CONTINENTAL 80

adidas STAN SMITH

adidas SUPERSTAR

adidas SUPERCOURT

Modna industrija svake godine proizvede milijune komada odjeće, obuće i dodataka. Iz godine u godinu predstavljaju se primamljive kolekcije koje pričaju nove priče i mame nas da kupimo najnovije izdanje tenisica, jakni ili torbi. Jeste li se ikada zapitali što se događa kada se zasitimo starih stvari, kada neke od njih prerastemo ili ih pak s nečim oštetimo i odjednom naša omiljena vesta više nije za nošenje. Godišnje odbacimo milijune komada obuće i tekstila što direktno utječe na kvalitetu našeg života a u velikoj mjeri ugrožava i zemaljske resurse.

Mi u The Athlete’s Foot-u vjerujemo da je uspjeh našeg ( i svačijeg) brenda povezan sa zaštitom okoliša u kojem živimo. Stoga ćemo postupno integrirati održive inicijative i proizvode kako bismo umanjili utjecaj našeg ugljičnog otiska i ostavili bolji svijet za buduće generacije.

Još smo uvijek daleko od zelene tvrtke, ali poduzeli smo i poduzimat ćemo male korake kako bismo pridonijeli održivijem svijetu. Pitate se kako možemo pridonijeti boljitku i promjeni?

TVOJA JE PRIČA TVOJ OTISAK! Imamo cilj koji je veći od nas, veći od urbanog života i mode. Cilj usmjeren prema našoj budućnosti.

adidas Sustainability naša je prva održiva kampanja. Donesite rabljenu i neželjenu odjeću i obuću u neku od naših TAF trgovina. Odložite ih u kontejner i zatražite svoj kupon u vrijednosti od 75 kn koji možete iskoristiti pri sljedećoj kupnji adidas artikala (u vrijednosti većoj od 370 kn ). Ta će se rabljena odjeća i obuća predati organizaciji koja se brine o recikliranju proizvoda. Pri recikliranju proizvoda bit će iskorišten svaki materijal i ništa se neće baciti.