Izdanje AIR MAX 90 predstavljeno 1990. godine, nametnulo je stil pod nazivom ” bigger is better “. Na čelu je tada bio slavni Tinker Hatfield.  Predstavljene su moćne tenisice koje su premašile sve dotadašnje inovacije. Air Max 90 uveo je veću količinu kapsuliranog zraka i podebljane, snažne palete boja koje su odredile nastavak serije. Za trkače je to značilo veću udobnost, a na ulicama se pojavio novi trend!

AIR MAX 90 RECRAFT for men! “Volt” Colorway

AIR MAX 90 RECRAFT for women! “Violet” Colorway

Napokon smo je dočekali! Ušli smo u 2020. godinu i 30. godišnjica AIR MAX 90 službeno je u tijeku! Nova godina uvijek sa sobom donosi nove početke! Evo proslave u stilu novog AIR MAX 90! Redizajn je totalno old school i sneaker headsi diljem svijeta nestrpljivo čekaju!

To je jedan od najpoznatijih modela koje je proizveo Tinker Hatfield, a tijekom godina vidjeli smo bezbroj boja i tekstura koje se koriste na AIR MAX 90 izdanjima. Nike je sada obnovio cijeli model i puno je bliži OG izdanju iz 1990. godine nego ikad prije. Po redizajnu je vidljivo da je model malo vitkiji, ima sofisticirani profil i malo je uži oko prstiju.