Budi dio promjene! 


adidasov početak transformacije prema održivosti kojom želi stati na kraj plastičnom otpadu

Stan Smith, Forever.

Ove su tenisice izrađene od PRIMEGREEN-a; niza recikliranih materijala visokih performansi. Gornjište je izrađeno od najmanje 50% recikliranog materijala. Donesi odluku već danas i napravi promjenu. Pridruži nam se, recikliraj, ponovno upotrijebi i oblikuj svoju budućnost! Budi i ti dio promjene.

#daretochange

Kako bi proslavio novu eru poznate siluete, adidas Originals predstavlja novu jedinstvenu verziju tenisice Stan Smith. Naime, adidas Originals je jednu od svojih najdugovječnijih i najuspješnijih silueta posvetio stvaranju održivije budućnosti. Iako izgled tenisice ostaje isti, od ove sezone Stan Smith postaje eksperimentalni model u adidasovoj misiji prema svijetu sa što manje plastike.     

Stan Smith, Forever. 

Gornjište novih modela Stan Smith izrađeno je od recikliranih PRIMEGREEN materijala visokih performansi, a potplat od reciklirane gume. Ženska verzija tenisice ima tiskane grafike inspirirane planetom Zemljom, bijelu oznaku na peti i grafiku na njoj u boji slonovače. Nadograđena verzija, pak, ima reljefne grafike, zlatne rupice za vezice i zelenu oznaku na peti, dok treća verzija uz PRIMEGREEN gornjište također ima zelenu oznaku na peti, a klasični izgled je nadograđen vezovima nadahnutim planetom Zemljom

Kako bi zaokružili ovu održivu priču, svaki par u kolekciji dolazi u klasičnoj plavoj adidas Originals kutiji koja je izrađena od recikliranog papira. Ovog proljeća adidas predstavlja novog protagonista u svojim nastojanjima da smanji plastični otpad – kultni model Stan Smith, koji  povodom svog 50. rođendana dolazi u tri potpuno održive verzije. Tenisica u potpunosti izrađena od recikliranih materijala, navještaj je promjene načina razmišljanja u gospodarenju otpadom jer zagovara ponovnu upotrebu i recikliranje. 

adidas STAN SMITH

adidas STAN SMITH

Još nešto čime se možemo ponositi. Obvezali smo se planeti i ova adidas majica s kapuljačom čisti je dokaz toga. U potpunosti je izrađena od non-dye organskog pamuka. adidas proizvodi od pamuka podržavaju održivo uzgajanje pamuka. Dio je to adidas ambicije da okonča upotrebu plastičnog otpada.

Sastav: 100% organski pamuk

ADICOLOR SWEAT PANTS FOR UNFILTERED COOL. Ženske hlače RELAXED JOGGER udobnog opuštenog kroja savršen su izbor za ljubitelje jednostavnog stila. Kao dio adidas održive politike, obojane su metodama koje manje štete okolišu. adidas proizvodi od pamuka podržavaju održivo uzgajanje pamuka. Dio je to adidas ambicije da okonča upotrebu plastičnog otpada.

Sastav: 100% organski pamuk

adidas STAN SMITH

adidas SUPERSTAR

Modna industrija svake godine proizvede milijune komada odjeće, obuće i dodataka. Iz godine u godinu predstavljaju se primamljive kolekcije koje pričaju nove priče i mame nas da kupimo najnovije izdanje tenisica, jakni ili torbi. Jeste li se ikada zapitali što se događa kada se zasitimo starih stvari, kada neke od njih prerastemo ili ih pak s nečim oštetimo i odjednom naša omiljena vesta više nije za nošenje. Godišnje odbacimo milijune komada obuće i tekstila što direktno utječe na kvalitetu našeg života a u velikoj mjeri ugrožava i zemaljske resurse.


Mi u The Athlete’s Foot-u vjerujemo da je uspjeh našeg ( i svačijeg) branda povezan sa zaštitom okoliša u kojem živimo. Stoga ćemo postupno integrirati održive inicijative i proizvode kako bismo umanjili utjecaj našeg ugljičnog otiska i ostavili bolji svijet za buduće generacije.

Još smo uvijek daleko od zelene tvrtke, ali poduzeli smo i poduzimat ćemo male korake kako bismo pridonijeli održivijem svijetu. Pitate se kako možemo pridonijeti boljitku i promjeni?

Imamo cilj koji je veći od nas, veći od urbanog života i mode. Cilj usmjeren prema našoj budućnosti.


Donesite rabljenu obuću od 12.04.2021 u neku od naših TAF trgovina. Odložite je u kontejner i zatražite svoj kupon s 25% popusta kojeg možete iskoristiti pri sljedećoj kupnji adidas artikala (u vrijednosti većoj od 450kn ). Pri kupnji adidas Stan Smith nove održive siluete dobit ćete i prigodan adidas poklon.

Stan Smith, Forever.