Tinker Hatfield slušao je kad je Michael Jordan rekao da želi lakiranu kožu na tenisicama – nešto svestrano, za košarkaški teren ali i za svečane prilike. Hatfield je zahtjev ispunio 1995. godine prezentiranjem Jordan 11 siluete.

Ovog puta Air Jordan 11 Retro vraća se u OG izdanju iz 1995. godine, onakav kakvim ga je portretirao legendarni Tinker Hatfield. Broj 45 na peti, crna lakirana koža i posebni detalji u unutrašnjosti tenisice. Jordan 11 Retro prva je košarkaška silueta izrađena od kvalitetne lakirane kože. Ovaj magični kultni model i danas očarava svojom prisutnošću na košarkaškim igralištima.

Nevjerojatan uspjeh sa čak 72 pobjede i svega nekoliko poraza, doveo je Chicago Bullse 1995 g. do osvajanja naslova prvaka. Sezona ´95/´96 zauvijek je ušla u povijest veličanstvenih košarkaških podviga ali i nevjerojatnih košarkaških silueta. Jordan je jedini koji je osvojio tri MVP naslova i bio izabran za MVP sezone, All-Star igre i finala! Air Jordan 11 prvi se put pojavio na NBA terenu upravo te godine, ali svoje je nasljeđe počeo razvijati tek u sezoni koja je uslijedila.

THE BIG RELEASE je ove subote, 12.12.2020.

Zbog iznimno velikog interesa REZERVACIJE nažalost nisu moguće.

Artikl je moguće kupiti u TAF trgovinama ili online po načelu “First come, first serve”.

AIR JORDAN 11 Retro, dječje sportske tenisice

AIR JORDAN 11 Retro, muške sportske tenisice

U čast proslave 25 godina ove kultne siluete, Air Jordan 11 Retro ’25th Anniversary’ dolazi u klasičnom izdanju. Gornji dio tenisice građen je s balističkom mrežastom bazom koja je presvučena lakiranom kožom crne boje. 3D metalik Jumpman i broj ’23’ na opetici naglašavaju izgled u srebrnoj boji, sa sličnom završnom obradom na ‘Jordanu’ koja označava ušice. Ispod stopala, bijeli zračni potplat pruža ublažavanje i kontrast, ustupajući mjesto prozirnom gumenom potplatu.

Ove basket-street style tenisice pružaju izvrsno ublažavanje i Air Sole potplat. Izrađene su od kvalitetnih materijala koji se međusobno savršeno nadopunjuju. Hatfield je eksperimentirao s materijalima poput lakirane kože i najlona Cordura, dodajući čvrsti materijal od karbonskih vlakana za dodatnu potporu. Gornji dio odlično nadopunjuje ostale materijale ali i potplat – pružajući sjajni izgled i potpuno cool stil.