Ovog proljeća, adidas je predstavio kolekciju Always Been, Always Original! Ova posebna kolekcija inspirirana je i kreirana s ciljem da proslavi evoluciju, raznolikost i moć žena. Kolekcija slavi sva prošla, sadašnja ali i buduća dostignuća svih snažnih žena.

Šarena Always Been, Always Originals kolekcija nadahnuta je stvarnim, snažnim, raznolikim i prije svega originalnim ženama. Talentiranim ženama, ženama koje žive svoje snove, imaju viziju i same kreiraju bolje sutra. Uvijek jedinstvene, uvijek #žene! U sklopu globalne kampanje, Adidas i The Athlete’s Foot BH vam predstavljaju 3 talentovane mlade umjetnice iz Bosne i Hercegovine:

Martina Vuletić Vule 

  • Plesačica
  • Povremeno model/glumica
  • Beauty Junkie 
  • Influencer

˝Oduvijek sam se smatrala kreativnom osobom, bez obzira što radim. 

Ples je definitivno moja prva ljubav, ali sam puno više od toga.

Dok plešem osjećam se ranjivo i moćno u isto vrijeme, nije li to fascinantno?

Mogu biti što god poželim. 

Što god zamislim mogu ostvariti. ˝

Street-art umjetnica Marija Tica Kovačević (MoveRama)

Marija je odrasla u Valjevu, sa trenutnom adresom u Bijeljini. Diplomirala je na Fakultetu za dizajn u Beogradu, gdje se upoznala sa umjetnošću izrade grafita. Stencil art tehnikom slikanja se bavi od 2009. godine. Pored slika, radi digitalne ilustracije, kao i murale. Imala je preko petnaest izložbi u zemlji i regionu, od kojih su tri samostalne. Autorica je preko dvadeset murala i grafita u Sarajevu, Valjevu, Beogradu i Bijeljini. Nagrađena je sa Behance Coin-om za najbolji dizajn 2017. godine u Bijeljini. Žene i priroda su njena glavna inspiracija. Poznata je po izradi portreta žena sa geometrijskim elementima. U ovoj kampanji Marija se nalazi ispred murala na Grbavici u Sarajevu, koji je naslikala u sklopu Fasada Festa 2021. godine.

“Svojim stensilima iskazujem ljubav, snagu i ljepotu. Duboko vjerujem da postoji neraskidiva veza izmedju žene i prirode.”

Ena Smajić-svestrana nada DJ scene u BiH

Ena Smajić je djevojka avanturistickog duha, koja je uvijek u pokretu. Ljubav prema muzici je bitno odredila njen život, još od vremena kada je svirala klavir u muzičkoj školi. Enina druga ljubav je sport. Deset godina je aktivno trenirala golf i osvojila drugo mjesto na svjetskom prvenstvu! Za sebe kaže da je dijete planine, jer se cijeli život bavi skijanjem, a tu su i planinarenje, trail trčanje, alpinizam, turno skijanje i biciklizam. Ena je studirala u Dublinu u Irskoj, gdje je počela nastupati kao DJ. Nakon toga, magistrirala je digitalni marketing u Madridu i vratila se u BiH, gdje redovno nastupa.

“Dok nastupam osjećam atmosferu i energiju publike, što me čini posebno sretnom. Umjetnost je bitan dio mog života. Pored muzike uživam fotkati svoja putovanja, avanture i detalje iz svog života. Svaki dan mi je drugačiji i potrudim se zabaviti na svoj način. Trenutno najviše uživam provoditi slobodno vrijeme u prirodi. Tu pronalazim mir, snagu i inspiraciju za muziku i posao. Volim posmatrati izlaske i zalaske sunca u prirodi na razlicitim atraktivnim lokacijama.”, kaže Ena.

Zajedno smo snažne, zajedno smo nepobjedive!
“Nova #adidas Always Originals kolekcija naglašava originalnost, moć i raznolikost žena širom svijeta. Maja, Marija i Ena su za nas oličenje tih vrijednosti. Sretni smo što smo ih mogli upoznati i povezati kroz ovu kampanju. Svaka od njih ima svoj poseban način izražavanja i osobnost, a kreativnost je ono što ih povezuje. Tokom snimanja, uživali smo posmatrajući ih kako sarađuju, razmjenjuju ideje, i zajedno kreiraju fotografije koje ih predstavljaju. Dan proveden sa njima bio je ispunjen smijehom, optimizom i dobrom zabavom.”, rekli su nam predstavnici brenda The Athlete’s Foot, koji je oficijelni zastupnik za adidas Originals u BiH.

Modele nove kolekcije možete pronaći u The Athlete’s Foot trgovini u Bingo City Centru u Sarajevu, kao i u webshopu taf.ba.