Sadržaj

Nike je danas iznimno poznat, i veliki dio njegove slave rezultat je savršenog brendiranja. U proljeće 1972., “Swoosh” logo dodatno je ojačao njegovu prepoznatljivost. Naziv “Swoosh” je onomatopeja zvuka kada nešto brzo prođe pored vas, što ga čini savršenim za Air Max tenisice koje su dizajnirane za trčanje.

Air Max 1 izašao je 26. ožujka 1987. To je bila prva tenisica koja je imala vidljiv Air Max jastučić. Kreirao ju je dizajner tenisica Tinker Hatfield, inspiriran tadašnjom umjetnošću i glazbom, a njegov dizajn i učinkovitost pripisuju se uspjehu ove siluete. 

Originalne tenisice dobile su i svoj nastavak nazvan Air Max Light, odnosno Air Max II. Izdan je 1989. godine i bio je nešto laganija verzija originala. I dalje je imao sličnu estetiku, ali su ga s vremenom zasjenile svjetlije siluete i dizajni  poput Air Maxa 95 “Neon” i Air Maxa 97 “Silver Bullet”. 

Popularnost Air Max linije nastavlja se i u 21. stoljeću, a svoj je dan dobila 2014. Ova uspješna linija obuće slavi se novim izdanjima kultnih silueta, posebnim kolaboracijama i ograničenim stilovima. 

AIR MAX nasljeđe toliko je važno za Nike da mu svake godine posvećuje poseban mjesec “HAPPY AIR MAX”. Ožujak je mjesec, kada se svi zaljubljenici u urbanu modu rado osvrću unatrag i zajedno gledaju u budućnost. Ako je netko, sa svojim dizajnom i modnom filozofijom, spreman na sve, to je definitivno Nike! Napredni, sportski inspirirani i uvijek spremni za akciju.

Nike desetljećima razvija nove modele i usredotočuje se na njihov moto “Give Fresh Air”. Pomiču granice do krajnosti, nudeći nevjerojatne suradnje i izdanja tenisica. Ažurirani klasici, futuristički detalji i naravno vraćene nepromijenjene ikone svježih nijansi. Ovo proljeće donijelo nam je zemljane boje. Siluete su pastelnih nijansi i povezuju ih crna i siva. Tople nijanse bež i nježne narančaste prati plava linija. Boje se savršeno nadopunjuju i stvaraju stil koji ove siluete čini još moćnijima.

Svježa AIR MAX kampanja ima futuristički štih i koketira s #metaverse i #avatar elementima. Jedno je sigurno: ovo su modeli tenisica koje će vam uljepšati ulazak u proljetne dane. 3,2,1, glavne zvijezde urbanih ulica su tu! Predstavljamo 5 iznimno dobrih AIR MAX modela koji svojim dizajnom i funkcionalnošću koračaju u bolja vremena.

Nike Air Max Dawn izrađene su od najmanje 20% recikliranih materijala i na taj način grade viziju budućnosti. Sportska obuća jednostavnog dizajna, pogodna za svestranu uporabu i otporna na udarce. Elastične vezice osiguravaju brzo i praktično stavljanje i skidanje. Zračni jestuk i mekana pjena na potplatu pružaju ugodnost pri kretanju. Gumeni potplat osigurava stabilan zahvat. Svijetla tkanina tamnih boja s dodatnim detaljima od mekog antilopa stvara izgled bezvremenskog klasika.

Nike Air Max 90 prilagođene su casual stilu a ipak vjerne svojim počecima. Iako nije prva serija Air Max tenisica, ovaj model imao je najveći utjecaj na kupce i širu masu ljudi i danas je jedna od najprodavanijih tenisica ne samo unutar Nikea nego je među dominantnijima u svijetu lifestyle obuće.

Šarene kombinacije obuće su IN! Mješavina nježno ružičaste i zelene, poziva neznance da još jednom okrenu glavu za vama. Model tenisica Nike Air Max Davn ima atletski DNK dizajn i izrađen je od najmanje 20% recikliranih materijala. Sintetički antilop i drugi materijali kombiniraju vintage vibracije trčanja sa svježim detaljima, a Nike Air jastuk pruža optimalnu udobnost.

Nike nastavlja nadopunjavati svoju seriju vrhunskih modela s novim dizajnom Air Max 90 Terrascape u nizu boja. Najnovija serija nudi neutralne palete boja. Terrascape je oblikovan od recikliranih materijala i tkanina. Vanjski je potplat proziran i kroz njega se nazire Crater Foam pjena.

Ova iteracija Air Maxa 90 dolazi s bijelim mrežastim gornjištem uparenim s odgovarajućim kožnim Swoosh kvačicama. Motiv “Metalik” vidljiv je na metalik zlatnim i srebrnim preklopima. Crveni naglasci nalaze se na markiranim jezičcima, opeticama i ulošcima. Tenisice su ukrašene nakitom dubraes kojim je ispisano Nike u kurzivu. Bijeli međupotplat i crni gumeni potplat upotpunjuju izgled.