Sadržaj

Najuspješniji svjetski street-style brendovi prepoznatljivog stila i beskompromisne kvalitete koje možete pronaći u TAF ponudi su: Nike, adidas, Puma, New Balance, Converse… Ova zvučna imena dio su naših svakodnevnih modnih kombinacija.

Unatoč tome što gotovo svaki pojedinac ima barem jedan par Nike tenisica ili kultnu adidas trenirku, o spomenutim brendovima ne znamo puno zabavnih i zanimljivih detalja. 3,2,1… Jeste li spremni za #funfact činjenice o vašim omiljenim brendovima? Idemo!

Mnogi Nike ljubitelji pogrešno izgovaraju ime ovog brenda. Ime potječe od grče božice pobjede i izgovara se ˝Ny-kee˝.

Nike se može pohvaliti ogromnom globalnom popularnošću i uistinu prepoznatljivim sportskim stilom, definiranim simbolom kvačice i poznatim sloganom “Just do it”. Logo brenda osmislila je 1971. studentica Carolyn Davidson u potrazi za dodatnim prihodom za samo 35 dolara.

Još jedna zanimljiva priča krije se iza jednog od najpoznatijeg Nike ambasadora. Kada je Michael Jordan počeo igrati u NBA ligi, za njega su se natjecala dva najveća brenda sportske obuće: Nike i adidas. Michael Jordan je u početku bio skloniji adidasu, no roditelji su ga zbog izvanrednog ugovora nagovorili da potpiše za Nike i tako se rodila priča o uspjehu Nike linije Air Jordan.

#TAFstyle prepoznatljiv Nike ležeran stil:

U svijetu postoje stotine brendova, ali rijetki imaju toliki utjecaj na urbanu modu i popularnu kulturu kao adidas. Ovaj kultni brend čiji su zaštitni znak prepoznatljive tri crte, zahvaljujući svojim modelima obuće zauvijek je osvojio srca svih zaljubljenika u urbanu modu.

Jedna od najzabavnijih povijesnih činjenica kaže da su tri crte pripadale finskom brendu cipela Karhu do 1951. godine. Priča kaže da ih je Karahu zajedno sa svojim brendom prodao adidasu za 1600 eura i dvije boce viskija. Odličan #deal, zar ne?

Jedna od adidas uspješnica bile su natikače za tuširanje, danas ultra popularne Adilette. adidas ih je razvio na zahtjev njemačke nogometne reprezentacije 1960-ih koja je željela obuću namijenjenu nošenju pod tušem i u svlačionicama.

p.s. Jeste li znali da je bivša nogometna zvijezda David Beckham 2003. potpisao doživotni ugovor s adidasom za nezamislivih 160,8 milijuna dolara? Time je postao njihov doživotni ambasador.
#TAFstyle #coolkid adidas stil i prepoznatljive 3 crte:

Jeste li znali da je osnivač brenda Puma zapravo brat osnivača spomenutog brenda adidas? Godine 1924. Rudolf i njegov brat Adolf Dassler su osnovali Gebrüder Dassler Schuhfabrik, što znači “Tvornica cipela braće Dassler”.

Obojica su napustili zajednički obiteljski posao i zbog velikog međusobnog spora otvorili zasebnu tvornicu. Adolf (ili Adi) je tako promijenio ime svoje tvornice u adidas (ime potječe od njegovog imena). Njegov brat Rudolf Dassler, međutim, prvotno je novoosnovanu tvrtku registrirao kao Ruda, ali je kasnije promijenio ime u PUMA. Logo mačka puma, koji se i danas smatra jednim od najprepoznatljivijih logotipa, kreirao je Lutz Backes, karikaturist iz Nürnberga.

#TAFstyle izbor odličnih PUMA tenisica:

Converse All-Star model debitirao je na tržištu 1917. godine i ubrzo postao broj jedan po izboru košarkaša. Tada je to bio relativno novi sport (košarku je izumio James Naismith 1891., a NBA je osnovana tek 1946.). All-Star model nije se puno promijenio od svojih početka do danas, u svom izvornom obliku ostaje jedna od najpopularnijih tenisica svih vremena.

#TAFstyle izbor privlačnih CONVERSE modela:

Tvrtka New Balance Arch Support Company osnovana je u Bostonu 1906. U početku se tvrtka fokusirala samo na proizvode koji su obuću činili udobnijom. Tek kasnije tvrtka je pokrenula vlastitu proizvodnju obuće i koristila svoju naprednu tehnologiju kako bi pridobila sljedbenike diljem svijeta. Tvrtku je osnovao William J. Riley. Njegov prvi proizvod, fleksibilni nosač luka, dizajniran je s tri potporne točke za veću ravnotežu i udobnost. Vjeruje se da je Riley smislio naziv “New Balance” promatrajući kokoši u svom dvorištu i pokazao kako funkcioniraju njegovi nosači luka držeći kokošju nogu na svom uredskom stolu.

#TAFstyle izbor NEW BALANCE top modela: