Sadržaj

Najstrašniji i “najsablasniji” praznik u godini, Noć vještica, odlična je prilika da se ogrnete tamnim bojama i organizirate stvarno cool HALLOWEEN party sa svojim prijateljima.

Umjesto kupnje kostima kojeg ćete nositi samo jednom godišnje, mi vam predlažemo da uložite u modni komad omiljenog sportskog brenda koji će vam dugo služiti. Kako bismo vam olakšali potragu za pobjedničkim #HALLOWEEN outfitom, za vas smo pripremili nekoliko otkačenih #TAFstyle prijedloga koji vam mogu poslužiti kao inspiracija.

p.s. JESTE LI ZNALI?

HALLOWEEN ili Noć vještica inače je poznat kao izrazito američki praznik, koji su s velikim oduševljenjem prihvatili i Europljani. U Americi se za Noć vještica djeca oblače kostime i kreću u lov na slatkiše (ovo je sličan običaj kao kod nas, karneval). Osim djece, tu su i odrasli koji ovaj praznik koriste za bučne zabave pod maskama. U Hrvatskoj se ovaj praznik obilježava uglavnom izrezivanjem kreativnih bundeva i raznim tematskim zabavama.

Inače, pravi korijeni podrijetla Noći vještica sežu iz vremena starih Kelta, koji su slavili takozvani samhain. Za Kelte je to bio najveći blagdan u godini, koji je označavao kraj ljeta i početak zime odn. novi zemaljski ciklus. 31. listopada veo između svijeta živih i mrtvih trebao je biti najtanji, pa su u tom razdoblju izvodili i razne rituale kroz koje su pokušavali uspostaviti kontakt s mrtvima.

> #TAFstyle MODNA INSPIRACIJA ZA NJU:

Noć vještica osim tamnih tonova obilježavaju i druge jesenske boje poput crvene, narančaste i žute. Što se materijala tiče, til, razne čipke i šifon su više nego dobrodošli na #HALLOWEEN kostimima i outfitima – to su materijali koji u nekoliko sekundi stvaraju mističan i “spooky” izgled.

> #TAFstyle MODNA INSPIRACIJA ZA NJEGA: