Sadržaj

Unatoč tome što većina zapadnog stanovništva posjeduje barem jedan Nike proizvod, postoji mnogo zanimljivih činjenica koje su relativno nepoznate. Nike ne dizajnira samo obuću za sport i svakodnevno nošenje. Jeste li znali da je Nike stvorio Bat Boot za prvi film o Batmanu, kao i cipele za hoverboard koje je Michael J. Fox nosio u filmu Povratak u budućnost II? 

Slogan “Just Do It”, koji je danas poznat u cijelom svijetu, doslovno citira posljednje riječi Garyja Gilmorea. Ovaj serijski ubojica netom prije pogubljenja izgovorio je samo ˝Just do it˝. Snagu, težinu ali i simboliku ove rečenice prepoznao je Nike i na taj način stvorio najzvučniji i najupečatljiviji slogan svih vremena. 

U nastavku donosimo najpopularnije Nike kolekcije:

> AIR MAX

Nike Air Max 270 je moderna tenisica napravljena kombiniranjem dvije velike ikone u Nike povijesti: Air Max 180 i Air Max 93. Ima najveću amortizirajuću Air Max jedinicu, koja pruža iznimno meko prigušenje koje izgleda nevjerojatno kao što je nevjerojatan osjećaj mekoće kojeg pruža. Također ima i 3-dijelni potplat koji omogućuje lagano hodanje i trčanje. Prednja strana ima gumeni vrh, što je važno za još veću izdržljivost.

ZA NJU:

ZA NJEGA:

> AIR FORCE

Nike Air Force je udobna inačica originalne ikone iz 1982 koja je na moderan način združila klasični stil i svjež pristup u oblikovanju detalja. AF1 prvotno su bile košarkaške tenisice u kojima je po prvi put korištena Air tehnologija ublažavanja. S košarkaških terena uskoro su se preselile i zavladale hip hop scenom. 

ZA NJU:

ZA NJEGA

Nike AIR FORCE 1 ’07, muške sportske tenisice
> BLAZER

Nike Blazer koristi starinski izgled Nike b-ball obuće. Teksturirana koža u gornjim dijelovima ima naglaske od brušene kože i retro Swoosh logo. Ultra čiste boje dodaju svjež izgled koji će upotpuniti bilo koji outfit.

ZA NJU:

ZA NJEGA:

> REACT VISION

Nike React Vision donose neusporedivu udobnost putem tehnologije Nike React i ultra mekog jezika. Paleta tekstura i pretjerane proporcije doprinose jedinstvenoj, nadrealističkoj estetici. Estetika pomnih detalja, pretjeranih proporcija i mnoštva tekstura daje ovim tenisicama jedinstveni izgled.

ZA NJU i NJEGA:

Nike React Vision, ženske sportske tenisice

Nike REACT VISION, muške sportske tenisice

> AIR JORDAN

BIG-TIME AIR FOR ALL-DAY COMFORT. Že samo ime AIR JORDAN namiguje na zgodovinsko povezavo blagovne znamke Nike in zvezdo košarkarskih igrišč: Michaelom Jordanom. Njegova navezava s podjetjem Nike je neprecenljiva in superge iz omenjene linije še danes združujejo le najboljše v enem.

ZA NJU:

Nike AIR JORDAN 1 MID SE, ženske sportske tenisice

ZA NJEGA:

> CRATER IMPACT

Nike Crater Impact dio je putovanja prema održivosti. Napravljen od najmanje 25% masenog udjela recikliranog materijala, donosi jedinstvene odabire dizajna koji smanjuju otpad u usporedbi s tradicionalnim metodama – poput vezenih swooshova, učinkovitih obloga i naravno potplata od Crater pjene.

ZA NJU i NJEGA: