Sadržaj

Slavimo 25 godina kultnog AIR JORDAN 11 RETRO modela!

Tinker Hatfield slušao je kad je Michael Jordan rekao da želi lakiranu kožu na tenisicama – nešto svestrano, za košarkaški teren ali i za svečane prilike. Hatfield je zahtjev ispunio 1995. godine prezentiranjem Jordan 11 siluete.

Ovog puta Air Jordan 11 Retro vraća se u OG izdanju iz 1995. godine, onakav kakvim ga je portretirao legendarni Tinker Hatfield. Broj 45 na peti, crna lakirana koža i posebni detalji u unutrašnjosti tenisice. Jordan 11 Retro prva je košarkaška silueta izrađena od kvalitetne lakirane kože. Ovaj magični kultni model i danas očarava svojom prisutnošću na košarkaškim igralištima.

Nevjerojatan uspjeh sa čak 72 pobjede i svega nekoliko poraza, doveo je Chicago Bullse 1995 g. do osvajanja naslova prvaka. Sezona ´95/´96 zauvijek je ušla u povijest veličanstvenih košarkaških podviga ali i nevjerojatnih košarkaških silueta. Jordan je jedini koji je osvojio tri MVP naslova i bio izabran za MVP sezone, All-Star igre i finala! Air Jordan 11 prvi se put pojavio na NBA terenu upravo te godine, ali svoje je nasljeđe počeo razvijati tek u sezoni koja je uslijedila.

Air Jordan 11 prihvaćen je kao najbolja košarkaška tenisica svih vremena i još uvijek se smatra vrlo cijenjenim modelom, oslanjajući se na izgled originalne serije 13. Ovaj će blagdanski prosinac ponovo biti obogaćen novim Retro Jordan modelima za sve generacije! Air Jordan 11 Retro je silueta koja izaziva duboki RESPECT! Slavimo čak 25 godina kultnog modela!

Ilustracija by Tinker Hatfield

U čast proslave 25 godina ove kultne siluete, Air Jordan 11 Retro ’25th Anniversary’ dolazi u klasičnom izdanju. Gornji dio tenisice građen je s balističkom mrežastom bazom koja je presvučena lakiranom kožom crne boje. 3D metalik Jumpman i broj ’23’ na opetici naglašavaju izgled u srebrnoj boji, sa sličnom završnom obradom na ‘Jordanu’ koja označava ušice. Ispod stopala, bijeli zračni potplat pruža ublažavanje i kontrast, ustupajući mjesto prozirnom gumenom potplatu. 

Ove basket-street style tenisice pružaju izvrsno ublažavanje i Air Sole potplat. Izrađene su od kvalitetnih materijala koji se međusobno savršeno nadopunjuju. Hatfield je eksperimentirao s materijalima poput lakirane kože i najlona Cordura, dodajući čvrsti materijal od karbonskih vlakana za dodatnu potporu. Gornji dio odlično nadopunjuje ostale materijale ali i potplat – pružajući sjajni izgled i potpuno cool stil.

NAPOKON DOSTUPAN!

Zbog iznimno velikog interesa REZERVACIJE nažalost nisu moguće.

Artikl je moguće kupiti u TAF trgovinama ili online po načelu “First come, first serve”.