Sadržaj

Veliki povratak OG izdanja!!

Jordan Brand ima velike planove za blagdane, a najvažnija komponenta tih planova je Air Jordan 4 “Fire Red”. Veliki povratak legendarnog Air Jordana koji je debitirao u veljači 1989. godine, iteracija “Fire Red” 2020. godine doživljava svoje treće retro izdanje – slijedeći tako korake posebnog izdanja Mars Blackmon iz 2006. godine odnosno stila ukrašenog Jumpman-om iz 2012. godine.

Najviše je vjeran izvornom modelu zahvaljujući jednom ključnom detalju: velikom Nike Air natpisu na opetici. Izvorna Jordan nijansa boje “Fire Red” konačno nam se vraća nakon osam godina izbivanja i 31 godinu postojanja!

Prvi put u povijesti nakon originalnog izdanja modela 1989. godine, silueta na stražnjoj strani pete ima kultnu oznaku “Nike Air”. Silueta je uistinu čista vjerna svom originalu, što podrazumijeva i povratak OG obliku i shemi boja! Bezvremenska silueta objedinjuje sve sirove i osnovne boje poput crvene, crne i bijele u moderan izgled retro dizajna.

It’s Gotta Be The Shoes!

Još od svog pobjedničkog bacanja koje je Sjevernoj Karolini donijelo sveučilišno prvenstvo, Michael Jordan apsolutni je vladar u košarkaškom svemiru. Na teren je stupio 1985. godine u originalnom Air Jordan I modelu, kršeći ligaška pravila što je zaintrigiralo navijače širom svijeta.

U sezoni 1988-89., u kojoj je Michael Jordan nosio Air Jordan 4 Retro “Fire Red”, postigao je ukupnu najbolju statističku sezonu s prosjekom od 32,5 poena, 8 skokova i 8 asistencija. Tada su se MJ i Bulls plasirali u finale i naravno osvojili naslov!

 THE BIG RELEASE je ove subote 28.11.2020.

Zbog iznimno velikog interesa REZERVACIJE nažalost nisu moguće.

Artikl je moguće kupiti u TAF trgovinama ili online po načelu “First come, first serve”.

Tinker Hatfield i njegov dizajn

Stvoriti nasljednika siluete Air Jordan III nije bio nimalo lagan zadatak, ali ako je itko to mogao učiniti, onda je to Tinker Hatfield. I učinio je to vrlo uspješno. Zapravo, dizajn Modela IV nije se previše udaljio od Modela III, vraćena je srednja visina tenisice i vidljiv zračni jastuk u peti. Međutim, IV je nešto jednostavnija i laganija od III.

Osim Nike Air logotipa na opetici, Jordan je također uključio i druge detalje i ukrase koji tvore ovu ikonu; Bila je to prva silueta s mrežastim pokrovnim površinama, ali je istovremeno djelovala s jedinstvenim sustavom potpore i zatvaranja kojeg su omogućila slavna krila na bočnim stranama.  Svi ti detalji, od potpisa, ukrasa i tehnologije nižu se u prekrasnu kombinaciju crne, bijele i vatreno crvene boje, što daje na izgledu i cjelokupnom dojmu ovog modela.

Air Jordan Retro 4 možda u svijet košarkaških silueta nije uveo nijednu revolucionarnu novu tehnologiju za razliku od drugih modela Air Jordan modela, ali sve što je imao bilo je funkcionalno i estetski.

Kao što je gore spomenuto, Air Jordan 4 vratio se srednjoj visini i vidljivom zračnom jastuku, a drugi tehnološki aspekti uključivali su dodatni zrak u prednjem dijelu stopala, potporna “krila” i sustav vezanja.

Air Jordan 4 također je predstavio mekanu nubuk kožu – materijal koji se koristi u mnogim sljedećim modelima.

Detalji i pojedinosti siluete Air Jordan 4 Retro »Fire Red«

Jordan tenisice pune su snažnih detalja koje bi bila prava šteta propustiti. Mreža koja drži gornji i donji dio je geometrijski pozicionirana i usklađena s ostatkom tenisice i zajedno tvore savršenu cjelinu. Stražnji dio spojen je sa bočnim stranama tako da tenisica savršeno obuhvaća nogu. Veliki Nike Air logo proteže se stražnjim dijelom na opetici. Zanimljiv potplat ima vijugavu platformu od gume, sive boje.

Crvena, crna i bijela, boje su koje se pripisuju Michaelu Jordanu, jer su jake i opisuju njegov karakter, a jednako tako možemo ih povezati i s Chicago Bulls-ima. Silueta se sastoji od kombinacije materijala vrhunske kvalitetne tekstilne mrežice, kože i antilopa.