Sadržaj

adidas Originals ove sezone slavi pet desetljeća kulturnih stvaralaca koji hrabro pomiču granice u nepoznato diktirajući trendove na kojima će stasati nove generacije Superstar sljedbenika. Prošlo je pedeset godina otkako je adidas Superstar u potpunosti promijenio igru i nakon sportskih terena zasjeo na tron pozornica, reflektora pa i crvenih tepiha.

Popularna shell-toe tenisica definitivno je zaslužila svoje mjesto u povijesti. Kroz svoje postojanje, ova prepoznatljiva silueta krasila je stopala legendarnih timova i čelnih ljudi kulture, sporta ali i glazbe diljem svijeta. adidas Superstar je prava klasična ikona koju vole svi, od najmlađih do najstarijih.

Danas ova ikona simbolizira sve one koji se s lakoćom zauzimaju za sebe ili druge. Simbol je svih onih koji znaju da se promjene ne mogu dogoditi same po sebi i svjesni su da je promjena timski sport.

Sloganom nove kampanje CHANGE IS A TEAM SPORT, adidas još jednom dokazuje da osluškuje potrebe i trendove, razumije nove generacije i njihovu želju za izazovom, napretkom i promjenama. CHANGE IS A TEAM SPORT vođena je mišlju da pozitivne promjene nastale udruživanjem kreativaca i dizajnera u konačnici mogu utjecati na globalne promjene.

Kampanja CHANGE IS A TEAM SPORT započeta je kratkim filmom režiranim pod palicom slavnog Jonah Hill koji i sam utjelovljuje lik slavne obitelji stvaralaca. Film je dio kampanje koju je osmislio Johannes Leonardo. U filmu je prikazan put skatera Jenn Soto kroz postrojenje u kojem dizajneri i majstori različitih dobnih skupina, odjeveni u adidas Superstar, rade na zajedničkom projektu, rade za promjene. Johan je u filmu pokušao u prvi plan staviti činjenicu koliko je timski rad važan.

Superstar njeguje nevjerojatno bogato naslijeđe koje se s ničim ne može usporediti. Kao svojevrstan predstavnik kulture kroz čitavu 2020 adidas Originals koristit će vlastitu snagu timskog rada i zajedništva kako bi vlastitim primjerom na promjene naveli lokalne zajednice diljem svijeta

Glavna nit vodilja bila je kako na vjeran način prikazati bogato naslijeđe koje počiva na znanju starijih generacija koje bez promjene i bez napretka novih generacija jednostavno ne bi imalo budućnosti. Spajanjem ovih dviju generacija nastala je ogromna energija koja zahvaljujući svojoj svježoj kreativnosti stvara veliku umjetnost.

Jonah Hill objašnjava: ˝Pojedinci su sposobni za velike stvari, ali udruženi s jednako kreativnim ljudima rade još i veće.˝

Torben Schumacher, generalni manager adidas Originals and Style Global Brand objašnjava: ˝ Baš kao što je adidas Superstar bio okidač promjena za ondašnje  kreativce, tako i mi danas u  našoj adidas obitelj pokušavamo nadahnuti nove generacije i stvoriti novu  ostavštinu jedne od kultnih tenisica svih vremena. ˝

adidas Superstar bezvremenski je klasik čija se retro silueta iznimno lako uklapa u različite modne stilove. Možete ih kombinirati uz široke traperice, trenirke otvorenih nogavica ili razigrane haljinice. Doista je tenisica koja paše na sve!!! Hype oko ovog modela ne jenjava već pet desetljeća! Udobne, retro i jednostavne a opet tako svestrane!

Prvotno su zamišljene kao niska varijanta modela Pro Shoe, sa kožnim dijelom i gumenom zaštitom za prste. Kasnije su postale poznate pod imenom ˝shell shoe˝ ili ˝shell tops˝. Osamdesetih godina iznimno su popularne bile na ulicama, posebno među košarkašima i pripadnicima hip-hop i rap kulture.  Svjetsku slavu donijela im je poznata hip-hop skupina Run-D.M.C. Brzo nakon toga Superstar je postao omiljen među NBA igračima NCAA. Među prvim poklonicima ovog modela našao se Kareem Abdul Jabbar.

adidas Superstar EG4958

adidas Superstar FV2807

adidas Superstar EG4959

O adidasu

adidas je mnogo više od sportskog branda, on je zapravo sportska ustanova. Marku s tri crte osnovao je 1924. godine Adi Dassler. Ime adidas zagonetka je stvorena od kombinacije njegova imena i prezimena. U početku su izrađivali nogometnu obuću, ali ubrzo su proširili asortiman i na trčanje, a kasnije na gotovo svaki sport kojeg možete zamisliti. Danas su njihovi proizvodi grupirani u različite kolekcije. Između ostalog, adidas by Stella McCartney, adidas Originals … Svi njihovi proizvodi odlikuju se izuzetnom izradom, tehnološkom izvrsnošću, modernošću, izvrsnim dizajnom i modernošću. Tri crte su zaštitni znak marke adidas od 1949. godine. Znak je to njihove tradicije i bezvremenosti.

#adidasoriginals #changeisateamsport