Sadržaj

USKORO U PONUDI!

Priča o Uggs-icama, kako im danas nježno tepaju njihovi fanovi, seže u prošlo stoljeće kada su Australci počeli izrađivati obuću namijenjenu svakodnevnoj upotrebi radnih ljudi. Koristili su prirodnu australsku vunu i kožu jer je to bio materijal kojeg su dobro poznavali. Njihova osnovna funkcija bila je pružanje udobnosti, topline i funkcionalnosti čak i u vrijeme velikih vrućina (naime vuna ima svojstva toplinske izolacije koja regulira temperaturu).

LA Light Slide

LA Cloud Low

1970ih, Uggs je postao zaštitni znak lokalnih surfera koji su, pored  jedinstvenosti, tražili i funkcionalnu obuću u kojoj bi mogli ugrijati svoja promrzla stopala. Još većoj popularnosti pridonijela je i činjenica da su svojedobno tada popularna  kina u Sydney-u zabranila ulazak u njihove prostore u Uggs čizmama i poderanim trapericama što je rezultiralo revoltom i još većim interesom za spomenutu obuću.

Trendi obuća postala je toliko popularna da je jedan od inspirativnih surfera okušao svoju sreću izvozeći ih u Ameriku. Ugg priča ispisana je 1978. kada se Brian Smith uputio na plaže južne Kalifornije. Svoj pohod započele su u surferskim trgovinama od San Diega do Santa Cruza, ali brzo su prodrle i u sve društvene skupine, tako da smo ih ubrzo mogli vidjeti u modernim skijalištima Sjeverne Amerike.

Ova obuća ali i sam brand postali su simbol sportskog, opuštenog i aktivnog života. Uz pomoć prijatelja koji su bili spremni uložiti u razvoj branda, formirana je skupina UGG Imports. 1987. Smith je registrirao Ugg Holdings Inc., a 1985. registrirao američki zaštitni znak na logotipu s “Original UGG Boot UGG Australia.

Proizvođač cipela Hide & Feet počeo je proizvoditi obuću od ovčje kože 1973. godine, a 1990. supružnici te tvrtke kupili su tvrtku UGG i registrirali je kao zaštitni znak “UGG” u Velikoj Britaniji. Zbog sve veće popularnosti i prodaje, tvrtka je 1991. promijenila ime u “Original Ugg Co.” 1999. godine tvrtka je prodana korporaciji Deckers Outdoor Corporation. Tvrtka je preimenovana u Celtic Sheepskin Company.

Do 1994. godine, UGG obuća postala je modni odabir broj 1 među surferima  u Kaliforniji s 80% prodaje u Južnoj četvrti. Smithove UGG čizme postale su međunarodno priznate kada ih je američki olimpijski tim nosio na Zimskim olimpijskim igrama 1994. godine.

LA Cloud Low

UGG je ponosan na korištenje samo najboljih materijala i beskompromisan odnos prema kvaliteti i izradi. Od ovčje kože razreda A do bogate brušene kože i vodeće tehnologije, svi su materijali pažljivo odabrani i izrađeni finom preciznošću. Oni kombiniraju ovo iskustvo sa stilom Zapadne obale kako bi evocirali opušteni glamur i lakoću Kalifornije. UGG je zaštitni znak svih godišnjih doba – zime i jeseni, kao i ljeta i proljeća. Njihov je dizajn raznolik, i iz bogate ponude teško je izdvojiti samo jednu stvar.

Tradicionalne australske Ugg čizme (Classic Ultra Mini, Classic Short II …) izrađene su od ovčje kože. Neke UGG čizme imaju sintetički potplat, obično izrađen od visokokvalitetnih guma (EVA) materijala. Čizme imaju suptilne šavove koji se često vide na stražnjoj strani. Imaju prirodna izolacijska svojstva – ovčja koža regulira temperaturu, a gusta lanena vlakna na unutarnjoj strani čizme omogućuju cirkulaciju zraka i održavanje stopala na tjelesnoj temperaturi. Oni nam hlade noge tijekom toplih mjeseci i zadržavaju toplinu u zimskim mjesecima.

UGG kolekcije su razigrane, zabavne i moderne! Klasične UGG čizme više nisu jedine čizme koje privlače pažnju.

Oh Yeah Slide – ime govori sve. Jednostavne i udobne natikače – kombinacija papuča i tenisica u jednom. Mekana ovčja koža i antilop savršeno se nadopunjuju. Elastična traka s UGG grafikom štiti vaše stopalo. Ovaj stil nadahnut je uličnim stilom Los Angelesa. Natikače su udobne i jednostavne za nošenje. Bez obzira jeste li više gradski tip ili tip za plažu – ovaj stil možete kombinirati sa bilo čim! Traperice ili suknja – izgledat ćete sjajno! O Yeah!

LA Light Slide jednostavne su natikače koje ćete odmah zavoljeti. Udobnost i opuštenost u jednom. Natikače LA Light Slide pravi su primjer street stila. Izuzetne su kvalitetne,elitnog izgleda, čistog dizajna. Ultra meka platforma zaštitit će vas i istovremeno masirati vaše noge. Odlične su i za oporavak stopala i odmor nakon bilo kojeg sporta, posla ili igre. Izrađene su od kvalitetne mekane pjene koja nježno zagrli nogu tako da možete bezbrižno šetati cijeli dan.

LA Cloud Low -kao da hodate kroz oblake. Udobnost koja traje! UGG predstavlja nove „low-top“ tenisice. Dizajnirane su za aktivne i dinamične dane. LA Cloud Low dolaze u raznim nijansama. Logotip je smješten na  ˝chunky” potplatima.  Njihova je platforma inspirirana oblacima kako bi se naglasila njihova beskrajna udobnost!