Sadržaj

RECRAFTED FOR THE FUTURE!

Kada je dizajnerski tim 1990. godine predstavio svoj, sada već kultni, AIR MAX 90 dizajn, odjeknula je uzrečica ” bigger is better “.  Na čelu je tada bio slavni Tinker Hatfield.  Predstavljene su moćne tenisice koje su nadmašile sve dotadašnje inovacije. Air Max 90 uveo je veću količinu kapsuliranog zraka i odvažne palete boja koje su odredile nastavak serije. Za trkače je to značilo veću udobnost, a na ulicama se pojavio novi trend!

AIR MAX 90 RECRAFT for men! “Volt” Colorway

AIR MAX 90 RECRAFT for women! “Violet” Colorway

Napokon smo je dočekali! Ušli smo u 2020. godinu i 30. godišnjica kultnog AIR MAX 90 službeno je u tijeku! Nova godina uvijek sa sobom donosi nove početke! Evo proslave u stilu novog AIR MAX 90! Redizajn je totalno old school i sneaker heads-i diljem svijeta nestrpljivo čekaju!

To je jedan od najpoznatijih modela koje je proizveo Tinker Hatfield, a tijekom godina vidjeli smo bezbroj boja i tekstura koje se koriste na AIR MAX 90. Nike je sada obnovio cijeli model i puno je bliži OG-u 1990. godine nego ikad prije. Po redizajnu je vidljivo da je model malo vitkiji, ima sofisticirani profil i malo je uži oko prstiju.

Baš poput povratka u 90e! Evo živopisnih i moćnih boja redizajniranog AIR MAX 90! “Volt”, “Hyper Purple” i “Hyper Tirkizna”.

Nova verzija sadrži komplementarnu kombinaciju bijele, podatne sive, crne i živo žute boje. Prilično razigrana paleta boja i tekstura s dodatnim impresivnim detaljima! Silueta ima predimenzioniran potplat sa vidljivom jedinicom zraka. Devedesete su donijele senzaciju zvanu “daddy shoe”. Snažne ˝bold˝ linije i siluete postale su planetarno popularne! Sada svjedočimo povratku ove silne siluete. “Daddy shoe” se probijaju na top ljestvici, a AIR MAX 90 često se viđa u ormarima Nike-ovih fanatika i kolekcionara. AIR MAX 90 ostaje kultni klasik u osnovnim bojama poput bijele, sive i crne. Posebna nijansa poput “Volt” gura klasiku prema naprijed!

Tijekom 1990-ih, Air Max 90 probija se na glazbenu scenu. Mnoge su se stvari promijenile u zadnjih trideset godina – posebno u Velikoj Britaniji gdje je došlo do organskog porasta ˝grime˝ glazbenog žanra. Mnogi su producenti, DJ-i, MC-i i reperi razvili glazbu i postavili temelje za godine u dolasku. Gledajući unatrag, posebno tekstove pjesama, možemo vidjeti da je AIR MAX snažno utjecao na žanrove  kao što su »garage«, »jungle« i »grime«  na modnoj i glazbenoj sceni.

Požuri po svoj AIR MAX 90! Naruči on-line ili ih potraži u svojoj najdražoj TAF trgovini!