Sadržaj

Povijest

Nakon što su doživjele svoj debi krajem stoljeća, Nike Shox R4 zacementirao se kao certificirani hit diljem svijeta. Izazvao je woow efekt i donio inovativni šarm koji se i očekivao među sljedbenicima Swoosh znaka i ljubiteljima Sneaker kulture. Silueta je u tehničkom smislu apsolutno nevjerojatna i upravo to je omogućilo da Nike stvori cijeli niz Shox-infused obuće za različite sportove. Nažalost, vladavina njihovih ˝opružnih stupova˝ nije trajala onoliko koliko su se njihovi tvorci nadali, a sredinom 2000-ih njihov se privlačan sjaj u potpunosti istrošio što je rezultiralo puštanjem u opticaj samo manjih slučajnih serija. Shox R4 kao sinonim za udobnost pravovremenim ponovnim izdavanjem svaki put iznova pokrene lavinu ljubavi prema svom tehničkom izgledu i uvijek se svrsta među najprodavanije Nike modele.

Watermelon-inspired colorway

Da bi stvari bile još zanimljivije, jedan od najvećih Nike sportaša ovog vremena upravo je otkrio suradnju na impresivnim izmjenama vezanim za ovu siluetu. Jedna verzija koju smo imali prilike vidjeti na nogama Neymara Jr., sadrži neonski gradijent koji se proteže gornjištem dok je čitava priča ublažena crnim šarama.  Bočna strana ukrašena je NIKE SHOX natpisom i malim swoosh znakom. Na jeziku srebrne boje otisnuto je veliko slovo N i ime nogometne zvijezde. Petom dominiraju uočljive 4 crvene opruge.  Crvene opruge izrađene su od visokokvalitetne tvrde pjene za amortizaciju i bolje prianjanje i hodanje. Fleksibilno poskakivanje s ovim SHOX-om sada je jednostavno i lako.

Off-white colorway

Sljedeći primjerak je prilično mirniji. Bijeli-bež-crveni tonovi učinkoviti su i kontrastni. Pjenasti “amortizeri” su poseban detalj koji je odmah uočljiv. Perforirani dizajn i zanimljivi detalji snažno su prisutni u obje siluete. Zanimljiv retro stil daje im moć i eleganciju. Prednji dio tenisica lagano je zavinut prema gore, bočne linije pravilno  slijede jedna drugu, a točka na i zasigurno je jezik koji zaokružuje cjelokupan dojam siluete . Ima metalik-srebrne reflektirajuće površine koje svijetle u mraku zbog čega ne možemo odlučiti izgledaju li bolje po danu ili po noći. Oba para imaju naziv nogometne zvijezde na jeziku, a na bočnim stranicama je logo SHOX.

Moderna silueta izgleda sjajno i mi ćemo je zasigurno nositi! Požurite po svoj par, zalihe su ograničene! – www.taf.hr