Sadržaj

Ovaj put Jordan 11 Concord se vraća u OG izdanju iz 1995 godine, na način kako ga je originalno zamislio legendarni Tinker Hatfield. Stražnji petni dio tenisice ukrašen je brojem 45. Premium izgled naglašen je lakiranom kožom gornjišta i posebnim detaljima u unutrašnjosti same tenisice.

Među bezvremenskim klasicima tenisica je Air Jordan 11 “Concord”. 

 Ove se tenisice ponovo spremaju srušiti rekord koji je 2016. postavio Space Jams kao jedinstveno najprodavanije izdanje tenisica u povijesti ove marke. Kroz godine se glasovita boja pojavljivala u različitim iteracijama. Različiti brojevi na peti, detalji, posebne verzije napravljene samo za Michaela. Osim toga, bilo je i mogućih krivotvorina koje su se pojavile u ormarima bogatih i slavnih.


Prvo pojavljivanje poznate 45-ice

Michael Jordan premijerno ih je nosio tijekom doigravanja 1995. protiv Orlando Magic-a. Tinker Hatfield savjetovao je MJ-u da ih ne nosi za vrijeme igre, jer one nisu baš spremne za tržište, ali Michael je bio toliko zaljubljen u to da ih je svejedno obukao. Legenda o Jordan “Concord 11 ” trajala je samo dvije utakmice jer boja nije bila u skladu s ligaškim propisima; nakon što je nosio Air Flight One u 3. igri, predstavio je crnu / kraljevsku verziju koja će se kasnije nazvati “Space Jam” zbog njegovog pojavljivanja u istoimenom filmu iz 1996. godine.

Poznata sezona 95 -96. ući će u povijest iz više razloga. Jedan od takvih čimbenika je Air Jordan Concord 11, kojeg je Jordan nosio tijekom većeg dijela sezone i na doigravanjima. Od milja zvana samo “Concord 11 ” zbog svojih suptilnih ljubičastih akcenata na potplatu, ova je silueta konačno stigla u trgovine u studenom 1995. po cijeni od 125 USD. Peta više nije imala privremeni broj “45”, jer se Michael trajno vratio na kultni “23”.